Thursday, April 17, 2008

Hoezo Duitsers weten het altijd beter?

Duitse scholier corrigeert NASA

Een dertienjarige Duitse scholier heeft berekeningen van de NASA over de waarschijnlijkheid van een botsing met een asteroïde verbeterd en het Amerikaanse ruimtevaartbureau heeft de fout erkend, zo heeft het regionale dagblad Potsdamer Neuerster Nachrichten gemeld.

Op basis van waarnemingen van het Astrofysisch Instituut in Potsdam nabij Berlijn berekende Nico Marquardt dat de kans dat asteroïde Apophis met onze planeet botst, 1 op 450 is. De NASA had de kans 1 op 45.000 berekend en heeft de fout via het Europese Ruimtevaartbureau ESA toegegeven, aldus de krant.

De NASA had nagelaten in rekening te nemen dat Apophis zou botsen met een of meerdere van de 40.000 satellieten rond planeet Aarde bij de scheervlucht op 13 april 2029. Die kunstmanen draaien aan 3,07 km per seconde rondom onze planeet op een afstand tot 35.880 km terwijl het hemellichaam ons op 32.500 km zou passeren.

De dertienjarige Duitse scholier die zei dat hij berekeningen van de NASA over de waarschijnlijkheid van een botsing met een asteroïde had verbeterd, had het mis. Dat meldt het Amerikaanse ruimtevaartbureau.

1 op 45.000
De berekeningen van de NASA kloppen, aldus woordvoerder Dwayn Brown. "Wij blijven bij onze huidige inschatting dat er een zeer lage kans is (1 op 45.000) dat de asteroïde in 2036 met de aarde botst".

Geen contact
"Anders dan wat in de pers wordt gemeld, is geen contact opgenomen met de betrokken diensten bij de NASA. Zij hebben niet met de Duitse scholier gecorrespondeerd".

Nico
Op basis van waarnemingen van het Astrofysisch Instituut in Potsdam nabij Berlijn had Nico Marquardt berekend dat de kans dat asteroïde Apophis met onze planeet botst, 1 op 450 is. Volgens het regionale dagblad Potsdamer Neuerster Nachrichten had de NASA de fout via het Europese Ruimtevaartbureau ESA toegegeven.

Satellieten
Volgens de scholier had de NASA had nagelaten rekening te houden met de kans dat Apophis zou botsen met een of meerdere van de 40.000 satellieten rond planeet Aarde bij de scheervlucht op 13 april 2029. Die kunstmanen draaien aan 3,07 km per seconde rondom onze planeet op een afstand tot 35.880 km, terwijl het hemellichaam ons op 32.500 km zou passeren.

----------------
Now playing: Thin Lizzy - The Boys Are Back In Town - 1976
via FoxyTunes

No comments: