Thursday, April 17, 2008

Anderlecht in de bekerfinale

De bekerfinale op zondag 18 mei gaat tussen AA Gent en Anderlecht. Paars-wit trok vanavond tegen G. Beerschot zijn goeie vorm door en kaapte een draw (1-1) weg, wat voldoende was na de gelukkige 1-0 zege uit de heenmatch. Colman liet het Kiel vlak voor de pauze na een fout van Proto uit het dak gaan, maar snel in de tweede helft werkte de ingevallen Vlcek een voorzet van Boussoufa binnen. Meteen goed voor de finale, de eerste voor de Brusselaars sinds 1997. Het desastreus begonnen seizoen kan voor het honderdjarige Anderlecht in het Koning Boudewijnstadion nog in feeststemming eindigen.

Gewiekste Colman
Met een wrange nasmaak moet G.Beerschot na het laatste fluitsignaal van Nzolo teruggedacht hebben aan die eerste helft in Brussel, toen de Ratten Anderlecht zoek speelden maar vergaten te scoren. Vooral Dheedene, maker van de owngoal toen en vandaag al na zes minuten gekwetst vervangen. Nooit kon G. Beerschot vanavond zijn wil zo opdringen, wel kwam het op slag van rusten na enkele dolle minuten op voorsprong. Nadat Proto twee keer knap redde op een kopbal van Malki en een afgeweken schot van Colman, gooide de doelman uit tot in de voeten van Colman. Dat doe je beter niet met de gewiekste Argentijn, want ondanks een karpersprong zag Proto de bal via de paal net de lijn overschrijden.

Gent lachende derde
Ook Anderlecht liet zich in een kansenrijke eerste helft niet onbetuigd, maar Frutos en Hassan hadden geen geluk in de afwerking. Vooral de Egyptenaar mocht zich ongelukkig prijzen, want na een vervaarlijke tackle van Martijn Monteyne -die geen strafschop opleverde- kwam hij na de pauze niet meer terug. Een geluk bij een ongeluk voor Anderlecht, want zijn vervanger Vlcek trapte een knappe voorzet van Boussoufa in één tijd binnen. De match was meteen gespeeld, zeker toen Colman zes minuten voor tijd een onbegrijpelijke kans liet liggen. De lachende derde na vanavond is AA Gent, dat dankzij een finale tegen Anderlecht al meteen zo goed als zeker is van Europees voetbal. G.Beerschot ziet een knap seizoen niet bekroond, terwijl paars-wit nog zowel in titel- als bekerrace zit. Geen kat die dat rond de jaarwisseling voor mogelijk hield.

No comments: