Thursday, April 17, 2008

Zestien jonge neo-nazi's gearresteerd in Italië

Zestien jonge neo-nazi's gearresteerd in Italië

De Italiaanse politie heeft vandaag zestien jonge neo-nazi's beschuldigd van racistische agressie. Er loopt een onderzoek tegen 31 mensen na een razzia in het noorden van het land, in de regio Trentino-Alto Adige (Zuid-Tirol), aldus een functionaris van de lokale politie. "In het kader van een zes maanden durend onderzoek hebben we zestien personen gearresteerd in de omgeving van de stad Bolzano", zegt Giorgio Porroni.

Raciaal geweld
De jongeren, allen tussen de 17 en 27 jaar, worden beschuldigd van aanzetten tot discriminatie, haat en raciaal geweld. "Ze worden eveneens beschuldigd van deelname aan gewelddadige acties. Wij hebben getuigenissen verzameld waaruit blijkt dat ze buitenlanders hebben geslagen, maar ook Italianen die niet dezelfde politieke ideeën delen", preciseert Porroni. "Ze hebben daarbij ook beledigingen naar het hoofd van hun slachtoffers gesmeten."

Huiszoekingen
De Italiaanse politie heeft daarnaast een onderzoek gestart naar 31 personen. Er werden eveneens huiszoekingen uitgevoerd. "We zijn ook naar de andere kant van de grens teruggekeerd, in Oostenrijk, waar een Oostenrijker en een Duitser wonen die ervan verdacht worden banden te hebben met deze groep." Volgens dezelfde bron heeft de politie in de woning waar de jonge neo-nazi's vergaderden, symbolen van de Hitler-cultus teruggevonden zoals hakenkruizen en vaandels van het Derde Rijk.

----------------
Now playing: Depeche Mode - Barrel Of A Gun
via FoxyTunes

No comments: