Thursday, April 17, 2008

voetbal of sex?

In een land waar voetbal een nationale passie is, weten ze het zeker: een nederlaag van je favoriete ploeg kan de seksuele prestaties beïnvloeden. Chiara Simonelli, als professor verbonden aan de Romeinse universiteit La Sapienza, heeft een directe link gevonden tussen de bedprestaties van een man en hoe zijn ploeg het doet. "Als zijn favoriete team verliest, zal hij er depressief bijlopen. Waardoor de zin voor seks wegebt", stelt Simonelli als conclusie van een onderzoek naar de 'Italiaan in bed'. Wij leven alvast mee met de vrouwen van de fans van Brussels en Sint-Truiden.

Slapeloze nachten
"Passie voor voetbal kan resulteren in slapeloze nachten voor Italiaanse vrouwen", zegt Simonelli, die ook voorzitter is van het congres van de Europese Federatie van Sexuologie, dat zondag start in de Italiaanse hoofdstad. "Zeker verlies in belangrijke matchen, kan de nachten nadien zorgen voor een slecht of triest gemoed, wat fataal is voor enige intimiteit."

Knuffelen
Simonelli komt ook met een oplossing aandraven. "In plaats van geïrriteerd te reageren, moeten de vrouwen meer begrip opbrengen voor de gemoedstoestand van hun partners. Ze moeten empathisch zijn en de man knuffelen, zoals ze zou doen als er een crisis of veel stress is op zijn werk. Waarna je alleen maar kan hopen dat er de week erna wel gewonnen wordt."

----------------
Now playing: The Killers - mr brightside (thin white duke remix)
via FoxyTunes

No comments: