Thursday, April 17, 2008

de rijkste vrouwen ter wereld

In de rangschikking van rijkste mensen ter wereld is het vrouwelijke geslacht zwaar ondervertegenwoordigd. Slechts 9% van 's werelds miljardairs zijn vrouwen.

(m24/forbes) - In 2008 telde Forbes 99 vrouwen op 1.125 miljardairs, 16 meer dan het jaar ervoor. Slechts 10 onder hen werden zo rijk door eigen verdienste, de rest werk rijk door te erven. m24 zet de meest in het oog springende op een rijtje.

Oprah Winfrey

De onovertroffen koningin van de talkshow groeide op in een bescheiden milieu in Mississippi. Ze is eveneens één van de eerste zwarte vrouwen die het Forbes-lijstje kleuren. Oprah wordt enorm gerespecteerd in de Amerikaanse mediasector en heeft er ook veel invloed. Winfrey vergaarde doorheen haar carrière een persoonlijk fortuin van 2,5 miljard dollar (1,57 miljard euro)

J.K. Rowling

Ook de schrijfster van de Harry Potter-boeken behoort tot het kransje van superrijken. Als alleenstaande moeder overleefde ze op uitkeringen maar sinds 1990 verdiende ze met Harry Potter een slordige 1 miljard dollar (630 miljoen euro)

Meg Whitman

Minder bekend is de ex-gedelegeerd bestuurder van eBay, Meg Whitman. Ze begon bij eBay toen het bedrijf slechts 30 werknemers telde en maakte de opgang van het bedrijf van op de eerste plaats mee. Whitman wordt beschouwd als één van de belangrijkste vrouwen in Silicon Valley. Haar fortuin wordt gewaardeerd op 1,3 miljard dollar (819 miljoen euro).

Zhang Xin

De 43-jarige Chinese Zhang Xin beheert met haar echtgenoot het constructiebedrijf SOHO China. Op 14-jarige leeftijd werkte Zhang Xin in de fabrieken van Hong Kong. Nu maakt Xin deel uit van een groeiend aantal zakenvrouwen die in het land van de Rijzende Zon carrière maken. Zhang Xin heeft ongeveer 3 miljard dollar (1,9 miljard dollar) op haar spaarboekje staan.



----------------
Now playing: Rowwen Hèze - Rowen Heze-Noeit mier Goan

----------------
Now playing:
Ewa Farna - Nahoda
via FoxyTunes
via FoxyTunes

No comments: