Thursday, April 17, 2008

SMS opent voortaan kerkdeur

Zonder dat de kerk officieel open is, toch een kijkje nemen in het godshuis. Dat kan sinds kort in het kerkje in het Friese dorp Bornwird. Met een sms-je kunnen de deuren worden geopend. Directeur Dick Bloemhof van de stichting Steunpunt Monumentenzorg Fryslân zei dat naar aanleiding van berichtgeving in de Leeuwarder Courant.


Foto
Belangstellenden die voor de deur van het kerkje in Bornwird staan kunnen een sms'je sturen naar een speciaal telefoonnummer. De zender van het bericht krijgt een sms terug met daarin een code waarmee de kerkdeur kan worden geopend. Om eventuele vandalen te kunnen achterhalen, wordt van elke bezoeker een foto gemaakt.
De kosten voor de code zijn 1,50 euro. Daarvan gaat een euro naar de kerk. Het steunpunt wil zo de toegankelijkheid van kerken vergroten.


E-Tsjerke
Het is de bedoeling binnen een paar jaar vijftig Friese kerken uit te rusten met de zogenoemde E-Tsjerke (Elektronische Kerk). Het systeem is bedacht door studenten van de Internetacademie van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.
----------------
Now playing: Rowwen Hèze - Merge wuurd 't bèter
via FoxyTunes

No comments: